onsdag 14. desember 2011

FØDT MED SKI PÅ BEINA OG RYGGEN VENDT MOT VERDEN


FØDT MED SKI PÅ BEINA OG RYGGEN VENDT MOT VERDEN

Vi er ski, Kvikk Lunsj og appelsiner i solveggen. Vi er vafler med rømme og syltetøy.
Vi er folket som maler eget flagg i ansiktet, hoier fra tribuner og snøfonner ved skisporet.
Vi er Sputnik, DDE og Åge mens "grisen står og hyler i den stille kveld" og Mozart, Munch og annen "fin élitekultur" må vike for soundtracket av "vinsjan på kaia"
Dette lille, rare folket som uka gjennom lengter til helga da vi skal slå ut håret, drikke 15 pils og rave rundt i gatene mens engstelige gamle damer og vettskremte homoer ikke tør å bevege seg utendørs etter mørkets frembrudd. 
Vi er Nansen og Amundsen, vi er faner og flagg, fisk og utrettelige i vår tro på at vi er verdens midtpunkt mens olja spruter opp av sjøen som en "lysfontene" og oljefondet får oss til å tro at vi er suverene i vårt verdensherredømme. 

Og vi velger våre helter med omhu. Da helst med ski på beina, i en fiks liten Mariusgenser og steinvaskete jeans, som mumler noen usammenhengende ord på tv når de blir intervjuet, gutter som aldri har lest en bok, aldri har vært på teater, som synes Julia Roberts og Pamela Anderson er verdens deiligste, "slike gutter det vil gamle Norge vil ha!"
Men Norge er ikke så gammelt. Norge er en av verdens yngste nasjoner, og det er kanskje derfor vi føler oss som tryggest med ryggen mot verden og full kontroll i smørebua:-) 
Smør??? Nei, orker ikke å skrive om smør i dag...

Forleden skrev jeg på Facebook og Twitter: 
"Matprisene i Somalia har økt med 300% i løpet av ett år" og straks var det en gjeng kvikkaser ute og kommenterte: "Ja? Who gives a fuck? De folka der er noen banditter som kan takke seg selv!" Ja da, for alle som ikke har ski på beina er banditter, skurker og suspekte individer i enkeltes øyne her i kongeriket Gnore. "Vi vet alle at somaliere er noen late mennesker som sitter på Grønlands Torg og tygger på noen grønne blader!" var det en annen som skrev. Ok? Da vet vi det. Case closed.

Nå har en av våre egne gutter, en ung mann som til forveksling kunne ligne på en idrettsmann (fra tidligere bilder) utført en av de grusomste handlingene i norsk fredstid, og muligheten til å titte oss selv i speilet har aldri vært større enn nå, men akk nei, pumpingen av hat, rasisme og fremmedfrykt som ikke er basert på fakta får flomme fritt på nettet. Selv Aftenposten er så forvirret at den selv ikke vet hva den mener. Og ingen kaller denne mannen for en "ytterligående" kristen, eller en "kristenfundamentalist" for den saks skyld, mens hvert individ med brune øye og helskjegg blir mistenkeliggjort på gata, i sikkerhetskontrollen på Gardermoen og whatsoever, og har med den største sannsynelighet en bombe i håndveska!
 Og de mest ihuga nordmenn mener at tiggere som sitter på gata i sprengkulda er styrt av den rumenske mafiaen, og FrP vil bøtlegge folk som gir penger til dem. Ok, så mye for de kristne verdiene som de samme menneskene er livredde for at fremmede krefter skal "rive i filler" og at om vi ikke stopper innvandringen vil "den norske kulturen pulveriseres!" Derfor er det nå helt legitimt at en svart kvinne blir slått i svime på Karl Johan bare fordi hun har en annen hudfarge, og landet settes tilbake til de samme forholdene som i Missisippi på 1960-tallet, mens "folk flest" engasjerer seg i smørmangel i butikkhyllene, julegavestress og hamstrer pinnekjøtt med fjorårets pinnekjøttkrakk friskt i minnet. 

Jeg ser at Jens Stoltenberg ønsker råd via nettet om hva han skal si til folket i sin nyttårtale.
Jeg har ikke svart ham, men skulle jeg gi ham et råd ville jeg be ham si:
"Ta dere sammen jævla sutrekopper! Vi har verdens høyeste lønninger, Europas laveste arbeidsledighet, vi har ett av verdens største oljefond, vi har Europas laveste rente, Europas beste velferd! Så hold kjeft, det blir smør på brødet neste år også! Og vis litt ømhet, litt empati, litt mer generøsitet og omtanke for folk som ikke er så priviligerte som oss!"

Men en statsminister verken banner eller sier slikt. 
Han kunne jo komme til å miste noen stemmer til FrP eller Høyre. 
Jeg elsker når Barack Obama sier: GOD BLESS YOU! Jeg får litt tårer i øynene av det.
Men Jens Stoltenberg kommer ikke til å si:
GUD VELSIGNE DERE! Det skulle tatt seg ut.
For vi er jo ikke egentlig kristne, vel, kanskje litt på julaften, og når noen prøver å ta fra oss nisselua.
Og for øyeblikket er den godt trukket ned over ørene, og ryggen er som vanlig vendt mot verden.

(Og nå tenker du kanskje; kan ikke denne negative blogger og landsfiende bare komme seg vekk herfra? Jo, det kan han godt. I løpet av dette året har jeg vært nesten fire måneder borte fra Norge. 
Og vet dere hva? Verden er et hyggelig sted! Man må bare snu seg rundt og løfte blikket for å få øye på den.
GOD JUL!)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar