onsdag 8. februar 2012

HALLO, HER ER MITT FØRSTE MORGENKÅSERI



HALLO, HER ER MITT FØRSTE MORGENKÅSERI!

Kongelig Norsk Rikskringkasting har lagt ned Morgenkåseriet, og morgenen vil aldri mer bli den samme. Nå skal vi bråvåkne til de siste katastrofer, tørre postulater om kuldesjokk i Kautokeino og spådommer om hvordan eurokrisen vil påvirke våre velspekkede lommebøker. Akk.

Nei, nyhetene er heller ikke de samme som før i tiden. Før, den gangen verden hang sammen fikk vi nyhetene servert som nyheter, nå blir nyhetene dyttet inn i ørene på oss fra vi gløtter på øynene om morgenen til vi besvimer foran tv eller radio sent om kvelden. Og jeg har en følelse av at media tror vi er stokk dumme. Først forteller de oss nyheten i ingressen, så kommer selve nyheten, så forteller kanalen oss hva de mener om nyheten, og helt til sist kommer Kyrre Nakkim og forklarer for oss alle hva som egentlig har skjedd, slik at ingen av oss skal få en fiks idé som kan føre til at vi begynner å tenke selv, måtte Gud forby. Ja ja, før i tiden var vårens første hestehov en nyhet, nå er vi mer "Har du hørt at katta til ABB er nazist?" eller "Nytt sexsjokk i FrP!!!!!!!"
Nei Borten i underbuksa hadde nok ikke hatt samme slagkraft i 2012 når Skal vi danse?kjendiser omtrent  føder på direkten og folk i rullesstol piskes av en skjeggete machomann opp til toppen av Snøhetta mens statsministeren heier i den andre enden av iPhonen i beste sendetid.

Akk morgenkåseriet, disse fire minuttene av kos og stille oppvåkning, en lite luke av fornuft, sinne, humor eller alvor. Alle disse briljante menneskene som kunne sette bjelle på katten, ord på sakens sanne natur, er jagd fra eteren for å gjør plass til orgasmekurs og kokkekamp, Brille og Hannah Montana eller hva det heter alt sammen. Det er så man kunne ønske seg tilbake til pausefiskenes tid, da vi satt benket foran den ovale svart/hvittskjermen og stirret på de eksotiske fiskene som svømte fram og tilbake mens fonduegryta putret på salongbordet og far luktet brylkrem og Johnny Walker.

Nå sitter jeg her og hører på kulturkanalen P4, en moderne kanal som følger med i tiden. Ja, for det handler jo om å følge med i tiden gjør det ikke? Kanskje det er derfor NRK så seg tvunget til å legge ned morgenkåseriet, at de ikke fulgte med i timen? For på P4 får de med seg det meste. Som f. eks at Jenny Skavlan er Norges mest populære skuespiller og at Linnie Meister "faktisk har hjerne!" Skjønner? Det nytter jo ikke med sånne halvgamle gubber eller sosialistmegger som sitter og snakker om dompapper, fuglebrett og snøen som falt i fjor. Oj, her forteller P4 at om jeg kjøper en 5-pakning med Pizza Grandiosa vil jeg få en 6-pack med Cola på kjøpet. Skikkelig informativt og i tiden.
Jeg kunne være fristet til å skrive BRILLEFINT!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar