mandag 9. januar 2012

ALL YOU NEED IS SNOW


ALL YOU NEED IS SNOW.

Norge har ikke før bommet på det siste målet i fotball, eller "gladjentene" hentet hjem seieren i håndball før snøen faller, og det norske folk går inn i en massiv psykose foran flatskjermene. Fra tidlig morgen til sent på natt sender statskanalen skisport til det tyter ut av ørene på oss, så selv den mest ihuga skifantast må lufte seg i friluft etter 48 timer i tv-soffan, mens vi som hater sport må ty til dvd eller annen tv-underholding fra utenlandske kanaler.
Ok, i dag kom den gledelig nyheten om at TV2 er solgt til danskene, så nå får vi håpe det blir slutt på denne galskapen, ha ha! Og selg gjerne NRK i samme slengen, så er vi kvitt hele greia, og la heller de mest hardcore fansene få en egen kanal der de kan se ski og staver til de faller i koma.

Å klage på for mye sport på tv er som å banne i kjerka.
For da hentes utrykk som "folkesjela" og "identitet" fram. Selv profilerte skuespillere og kulturtopper, politiske journalister og andre vanligvis sindige profilerte mennesker mister all humor når det gjelder å forsvare de norske fargene i skisporet. Da hyles det opp om "Norges ære!" og "Nortug, Norges omdømme ligger i dine hender" eller aller vittigst "TV-Norge satt fjetret mens Norges verdensherredømme glapp rett foran øynene våre!" whatever, som om vi var i ferd med å bli innvadert av russerne eller muslimene midt på en søndag ettermiddag. 

Og i helgen, etter endeløse skisendinger greide NRK å toppe det hele med "Idrettsgallaen" der langrennsdamer i aftenkjoler fra Zara flekket bisepser og andre skumle ting, og kjekkasser i dresser fra Moods of Norway stammet fram noen takketaler, oh my.

Jeg har overhodet ikke noe i mot sport, det er bare mengden og all plassen den får i media.
Tenk om NRK1 hadde spilt en Ibsen-replikk fra Ibsenfestivalen i reprise 30 ganger i løpet av en time? Da hadde vel "folk flest" ringt inn å hylt om at nå må denne kulturéliten jaggu begrense seg litt? 
Og at filmen om Mads Gilberts ble sendt på NRK2 mens priseutdelingen gikk av stabelen, en prisutdeling der folk som allerede HAR fått medaljer ble hedret med nok en pris, sier vel det meste.
Men som en østerriksk psykiater sa da han så fjernsynsbildene av det norske publikumet under OL på Lillehammer: "Det er helt klart at dette er et folk som kunne trenge psykiatrisk behandling!"
Replikken var vel kanskje noe i overkant, og ingen i Norge synes den er morsom.
Så da er den sikkert ikke det.
Det er alltid flertallet som har rett. 
Og folk flest ELSKER sport!!!! Eller egentlig så bor vel folk flest i Kina?
Jeg mener at jeg har hørt noe sånt...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar