søndag 15. januar 2012

EN PLUMBO MED IS TAKK. HVOR ER FESTEN?


EN PLUMBO MED IS TAKK! HVOR ER FESTEN?

På 1970-tallet ble det utgitt en plate som het "Bordellmammas visor"
Jeg kan ennå huske en av frasene, den gikk så her:
"Runka mej med hvita hanskar på, se min stora kuk, den rör sej nå!"
Ganske så vittig, uskyldig og sjarmfullt.

I går fikk tekst og musikkgeniene Plumbo Spellemannspris for låta "Møkkamann" en slags parafrase over Vamps "Månemann" - og i dag var jeg inne på Youtube og hørte på noen av låtene til dette bandet som får DDE til å fremstå som Wolfgang Amadeus Mozart.
Jeg mener, så mange ord som rimer på "pule" og så lander tekstforfatterne på "lure" - og når jeg også hører vokalisten bli intervjuet på Dorthe Skappels skrekkscenario av et program, forstår man ganske kvikt at han ikke er særlig lur, snarere mer spinkelt møblert på kvisten.
Han sitter og vrir seg på stolen og skylder på at han er en bonde fra landet, akk, hadde han bare dyrket poteter og grønnsaker! Men det norske folk har altså kåret låta hans til årets hit.

På plata ellers er det en rekke låter som handler om at damer er kåte, bare du heller i dem et par shots og noen halvlitere så slenger de fitta på bordet, for, som refrenget går; damer er så jævla lette å lure (det er her de ikke får det til å rime med pule) dem om det.

Og artistbransjen er selvfølgelig rasende for valget.
Og i går, på direktesendt kongelig fargefjernsyn fikk hele kollegagjengen en gavepakke da Plumbos frontfigur kaldte Tshawe for Mokkamann (en bondsk ordspill visstnok) - øl ble kastet, og stemingen ble sur. Tone Damli Aaberge med filmprins ved ermet sa at han fortjente FIK. Ja, stort sett.

Jeg vet ikke hvor rasistisk dette var ment. Kanskje det bare var en fis på ei flaske?
Men for all del, det er viktig å slå ned på rasisme og diskriminering. 
Men når offeret tar til motmæle og roper "fittehøl" er vi oppe på et helt annet niva. For der kjendisene ikke tollererer sjokolade-metaforer er det helt ok at det kvinnelige kjønnsorganet brukes som motargument? Fitte, hore, homo, soper, er ord folk slenger om seg med helt ned på barnehagenivå uten at øl helles i hodet på noen, ei heller går verken Twitter eller Facebook varme.

Her er mitt poeng:
For noen uker siden sto en ung modig jente fram som voldtektsoffer.
Og da skrev et menneske (jeg tror ikke han var bonde) til henne på nettet:
"Du er ei skitten negerhore. Du skulle ha blitt voldtatt hver eneste dag.
Jeg skulle gjerne ha skjært opp fitta di!"

Den saken kom aldri på VGTV eller Kjendis.no, men fikk noen notiser her og der.
For vi lever tross alt i paljettenes og terningkastenes tidsalder.
Ja, hun hadde sikkert en fin kjole på seg denne skjebnesvangre kvelden da livet hennes ble brutalt snudd på hodet. Men ære være henne,  hun maktet å rette seg i ryggen etterpå, gikk ut og fortalte om dette grusomme til hele verden, trodde at det ville nytte, at hun skulle få masse spalteplass og mega taletid på primetime fjernsyn.
Men akk! Slike historier får ikke stor oppmerksomhet eller terningkast.
Ta oss kraftig sammen, selvopptatte drittsekker.

En Plumbo med is takk! Hvor faen er festen?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar