søndag 29. juli 2012

VENSTRESIDENS FORVRENGTE VERDENSBILDE?


VENSTRESIDENS FORVRENGTE VERDENSBILDE?

Feiringen av Dronning Elisabeth II's 60 år som dronning sto i sterk konstrast til Daniel Boyle's OL-åpning. Da regenten ble feiret med pomp og promp "spadde" man opp alt som kunne krype å gå av utrangerte hvite kvinner og menn som nesten ikke maktet å treffe en tone, kun med Grace Jones som det eneste flerkulturelle alibiet. Vi fikk bivåne Cliff Richards "svanesang" på scenen, og en småsur Elton John, ja stort sett en pinlig og blek affære. Mens når Boyle åpnet sitt overflødighetshorn av en OL-seremoni fikk vi farger og multikulturell konfetti, med alt fra et dusin Mary Poppinser som dalte fra himmelen til sykepleiersker som hoppet og vrikket i sykesengene til fiffig koreografi. Og fy-ropene lot ikke vente på seg. Dette, hylte enkelte konservative stemmer, er ikke annet enn "propaganda for venstresidens forvridde verdensbilde!" osv. For hvordan kunne Boyle la svarte sykepleiere danse etter rap som bare en liten brøkdel av det engelske folket liker? Ja, det meste var et makkverk på høyde med kinesernes propagandashow under åpningen i Beijing! Ja, om man skulle svare tilbake med samme mynt, så er vel ikke det å speile virkeligheten i det landet man lever i verre enn å fornekte virkeligheten, som mange konservative gjør. For å sitére Penelope (eller hva hun nå het) i "Født på solsiden" - "England for the english, as we used to say about India!"

Selv la jeg ikke merke til at det var så mange "mørke" med i åpningsseremonien før pressen begynte å skrive om det. For alle de moderne opptrinnene så jo ut som om de var klippet rett ut fra en gate i en hvilken som helst verdensby. Og London er jo en verdensby, og England er en supermakt med en lang historie av kolonier bak seg. Så det er vel den naturligste ting i verden å la folk av alle opphav få lov til å representere England under en slik åpning? 

Men akk nei, ikke for høyresiden. Dette er propaganda, og et forvrengt verdensbilde. Ja da, vi har det her hjemme også. Mange liker ikke at innvandrere går i bunad og blir for norske "på en feil måte". De skal ikke stjele vår kultur samtidig som vi krever at de skal tilpasse seg den kulturen enkelte er redde for at de "skal rive i filler" Men når de går i sine egne drakter på f.eks 17. mai, så er det galt også, for de skal ikke "demonstrere" og "vifte med sin fremmede kultur" på vår store dag da vi feirer vår hardt tilkjempede frihet! 

Nå får ABB sitte på cella og markedsføre sitt forvrengte kristenfundamentalistiske verdensbilde, og det er våre skattepenger som brukes for at han kan gjøre det. At skattepengene blir brukt til ting som burde komme "de syke og de gamle til del" bruker å være en rød klut for folk flest, men nå får altså fansene der ute brev fra massemorderen om "at kampen mot venstresidens forvrengte verdensbilde" ikke er over. Han vil ikke gi seg før menn er blitt menn og kvinner kvinner. Før vår rase er blitt "ren" igjen, og alle "landssvikere" er henrettet, og Norges status som arisk nasjon er gjenopprettet. 

Når vi selv åpnet OL på Lillehammer slapp vi en flokk fredsduer opp mot himmelen. 
Vi gråt våre stolte tårer. Og vi gråter fremdeles tårer, hever roser mot himmelen, synger om regnbuer. Og nesten tyve år etter at OL i Norge gikk av stabelen sitter altså en av våre egne og betviler det norskeste av det norske som vi stadig hører skal være; mer demokrati, mer åpenhet. Massemorderen skal lage en "tenketank" for sine sympatisører som skal stake ut veien for "revolusjonen" som dette landet og resten av Europa trenger for å overleve. Ta det med ro ABB, den er allerede i gang. I Paris kjørte Sarkozy over romfolket  med svære bulldozere, og nektet folk å gå med religiøse hodeplagg, og andre land lager lover og regler som undergraver demokratiet. Om jeg skulle være litt stygg kunne jeg ha skrevet at det er "høyresidens forvrengte verdensbilde" vi begynner å se konturene av, men det skal jeg ikke. Man vil jo ikke få ord på seg for å være paranoid eller usakelig? For ikke å si banal.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar