fredag 3. august 2012

ET SORTERINGSSAMFUNN?


ET SORTERINGSSAMFUNN?

Siv Jensen og FrP rir igjen. 
I går sto hun på nyhetene og sa at man vil lage et nytt regelverk som skal stoppe tiggere ved alle grenseoverganger til Norge. Men "FrP er ikke tilhenger av et sorteringssamfunn altså" presiserer hun. Ok? Hvordan ungår man å sortere om myndighetene skal stanse tiggere ved grensen? Kan en politikonstabel eller en toller se av det eksteriøre at en gjest har edle hensikter? Eller mener Siv Jensen at rumenske "fillefranser" med trekkspill under armen skal stanses, og ikke en sleezy fyr i Pradadress og Rolexklokke, som er verre å peke ut som "snylter" og kriminell? For vet vi jo alle at selv en bestemor i blomstrete kjole kan ha fem kilo kokain i kofferten, og en velkledd polsk madonna, eller en nonne for den saks skyld kan være på vei til et hemmelig bordell i Oslo Vest? 

Nok en gang er Siv Jensen überparanoid og stigmatiserer en hel folkegruppe for å bekjempe "hordene av kriminelle som flommer til landet" Jeg ser for meg et scenario der en gjeng med sigøynere, unnskyld uttrykket, er på vei til folkemusikkfestivalen i Førde og blir stoppet i tollen på Gardermoen. Njet, her skal ingen med kappeskjørt, trekkspill og fiolin inn, for vi er så drittlei tigging her på berget! Jo da. 

Nå er det jo slik at de virkelig kriminelle som kommer til landet er litt smartere enn som så. De som kommer til landet for å sette seg på Karl Johan med et pappbeger gjør jo stort sett ikke større skade enn å irritere på seg pene fruer fra Frogner og lokalpolitikere i Finnmark, begge to grupper i Norge som ikke er særlig berørt av tigging i sine nærområder. Men nå hyler folk opp om at Oslo Kommune har satt opp toaletter for romfolket for "å se om dettte vil hjelpe på de sanitære forhold?" Hæ, alle vet da vel at toalett er bra for de sanitære forhold! Jeg har selv forsøkt å finne et sted å late vannet i Oslo sentrum og du må lete med lys og lykte før du må vasse inn i buskene for å lette på trykket.

Men sånn sett er jo denne tiggingen en gavepakke for FrP.  
Se her! liksom, nå ser dere konsekvensene av den feilslåtte rød/grønne innvandringspolitikken! Nå er det faktisk slik at Siv Jensen og et samlet Storting har skrevet under på et EØS-regleverk som gjelder for alle borgere innen EØS, og i dette regelverket står det ingen ting om hverken trekkspill eller fiolin. Tenk det Hedda! Men "folk flest" haker på. Det er jo lett å skåre poeng på en bæsj i parken, litt for høy musikk nattetid eller utgifter til svindyre toaletter, penger som skulle vært brukt på de gamle og syke. Vel, jeg har bodd på Grünerløkka i mange år, og der er det "oa hela natten", nedsvidde plener i alle parker på grunn av engangsgriller, og du må danse cancan mellom hundedritt og annet for å komme deg velberget i hus, og jeg har ikke sett snurten av sigøynertelt på Løkka så lenge jeg har bodd i byen! 

Helt til slutt. Jeg er ikke naiv. Men kriminalitet kommer ikke til landet forkledd som sigøynere, den kommer som noe som ligner så mye på oss selv at vi ikke oppdager det. Og PST ber oss fremdeles stirre stivt og med frykt mot Mekka, som sist, da vi så i feil retning og det smalt rundt ørene på oss. Så FrP, keep ut the good work, la oss spyle gatene for alle ekskrementer som plager oss, det være seg mennesker vi frykter på grunn av kappeskjørt, trekkspill og hudfarge, religioner og meninger som skurrer i våre sarte norske øre og øyne. Jeg fryser på ryggen av folk som lukker øynene for verdenshistorien, som dessverre ikke evner å kjenne seg selv igjen. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar