mandag 29. august 2011

KUK I SKOGEN

(fra Place de la Bastille Paris, hvor en gullengel har stått med sin lille penis på utstilling i mange år, ubeskyttet mot vind og regn, mot alles blikk)

EKEBERGNYTT.

Da Vigelandsparken i sin tid ble bygget, og Gustav Vigeland og Edvard Munch var kunstgutta som rula Oslo skrev Munch i avisen:
"Skal byen overfylles av disse granittamasonene med bryster og lår som velter seg utover, disse mastodontene av død sten?"
Vel i dag er Frognerparken vår stolthet, og byens største turistfelle.

Og Opraen, dette marmorpalasset i Bjørvika, som folk flest og enkelte politikere mente var et ryggesløst pengesluk, et unødvendig og dyrt byggverk som bare kom til å fylles av gamle damer fra Frogner med blått hår, og kulturélitehomoer, har i ettertid vist seg å bli et landemerke som folk fra den ganske verden valfarter til for å oppleve.
Ja, til og med kulturpartiet FrP, som var en av de største motstanderne, ville ha valgvaken sin der under Stortingsvalget i 2009, skjønner?

I Norge protesterer vi mot alt som er nytt, for så å omfavne det i ettertid.
Så får det heller være at den kommunalt innkjøpte kongeskulpturen signért Knut Steen ble forvist til et forblåst fjørdhøl på Vestlandet, og at Munch's store gave til Oslo ligger og mugner i magasinene , og der ligger den dårlig forvart mens debatten om Lambda pågår.

Kultur er den dyre glasuren på kaka, den kaka du vet, den som bæres inn etter middag når alle er mette og noen sier: Nei nå må vil vel for syns skyld ha et lite kulturinnslag? Og vips, så spretter klovnene sendt ut med dagpenger fra NAV i ryggen, opp av kaka! Ja da.

Og nå har altså Christian Kjekken Ringnes (Kjekken er det han kaller seg på Facebook) gitt en "gave" som han mener vil forskjønne Oslo og rydde opp i krattskogen oppe ved Ekeberg, som har blitt til Ringnes-åsen på folkemunne.
Og ramaskriket er i gang.
Nakne kvinner i skogen?
Og attpåtil er ikke dette god kunst, for kunst i Norge skal være god.

Nå har vi menn stått med kuken ute på skulpturer i mange hundre år, og kvinner har disset med skjød og pupper på like mange.
Og jeg ser ikke problemet med kvinneskulpturer i Ekebergskogen, selv om noen av oss godt kunne tenkt seg noen virile alfahanner på sokkel oppe i skrenten også:-)
(smiletegn slik at du skjønner at jeg prøver å være morsom)
Kjekken Ringnes kunne jo ha fått det for seg å bygge et stygt hotel, et kjøpesenter eller whatever, men han vil altså bare gi denne gaven til byen.
Men gaver skal rike menn i vår del av verden passe seg får å gi.
Vi vil ikke ha kunstneriske gaver her i landet, vi vil ha billigere bensin, fler kjørefelt og flere turer til Gran Canaria. Og nå roper kvinneforeningen opp om korrupsjon og kameraderi. For selvfølgelig kommer Kjekken til å tjene penger på dette! Ja, kanskje det.

Jeg går i Ekebergskogen titt og ofte, og ja, det er en skog, en helt vanlig norsk skog.
Men uberørt er den ikke. Du vasser i brukte kondomer, søppel og dritt, og krattet vokser himmelhøyt så fjorden er vanskelig å se, og som vanlig gående må du redde deg inn i krattet der sure damer med gåstaver og skritt-tellere raser forbi som om de hadde selveste Christian Kjekken-Kvinneskulpturpark i hælene.

Men ærlig talt Kjekken Ringnes, du må jobbe litt med kjønnsfordelingen der oppe, for Norge er ikke klar for et kvinnereservat så nært tettbygde strøk.
Så fram med meislene gode demokratiske kunstnere! Jeg sier det ganske enkelt:
JA TIL KUK I SKOGEN!
Vi kan da ikke bare vasse i pupper og lår når vi trenger så sårt til litt frisk luft?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar