lørdag 10. mars 2012

STOPP PRESSEN FOR FAEN!


STOPP PRESSEN FOR FAEN!

Mens tabloidene jager Lysbakken er det bloggerne som sørger for våren i Arabia. 
Bladfykene jager i flokk, hundekobbelet sikler så brosteinen utenfor Løvebakken er såpeglatt selv om sola skinner over Oslo og folk og fe trekker mot utekaféene på Aker Brygge. 
Norge denne uken. Uansett når på døgnet du slår på radio eller tv hører du bare ett eneste ord: Lysbakken, Lysbakken, Lysbakken. Selv i Skavlansofaen handler det om den unge kjekke fuskepetterbergenseren. 

I går morges var det en mediaforsker som sa det rett ut, det vi har visst lenge; det er pressen som setter dagsorden, som bestemmer hva den offentlige debatten til en hver tid skal handle om. Slik blir 154000 ikke klarerte og stuerene norske kroner det "viktigste" som har skjedd i Norge denne vinteren. Så får det heller være at regjeringen vil sende over 350 små barn ut av landet selv om de er født her og har både røtter og nettverk her. Nei, nå er det Lysbakken og ingen ting annet vi skal snakke om i kantina på jobben! Og om noen av oss skulle komme til å si: Men WTF, drit nå i de pengene! Er det så jævlig farlig da, ser alle på deg som om du gikk Arne Treholt en høy gang. For når pressen har bestemt at denne saken er viktig, så er den viktig. Og når pressen sier at saken er STOR, så er den STOR! Og derfor okker og akker folket seg over denne Lysbakken som er så dum og driter på draget i dette landet som er kjent for overhodet ikke å være korrupt. Det er til å le seg ihjel av.

Før var en nyhet en nyhet. Mediene forkynte det som hadde hendt. Stort sett ferdig med det. Nå er ikke en nyhet bare en nyhet lenger. Nå får vi først vite hva som har hendt via ingressen, så kommer selve nyheten, så kommer det litt mer ullen info under labelen "etter det NRK whatever kjenner til" og helt til slutt kommer selveste sølvrevene aka de politiske kommentatorene som skal fortelle oss hva som egentlig har hendt (som om vi ikke allerede har forstått det?) Slik kvernes nyhetene til den fineste kjøttfarse, og folket slipper og tenke selv. Og i dette landet med mer åpenhet og demokrati er det livsfarlig om folk skulle få fikse idéer slik at hjernevinningene skulle bli satt i sving, Gud forby. Slik blir folk som Kyrre Nakkim og andre spesialister på å tolke den politiske virkeligheten. Det er til å bli fullstendig sprø av. Jeg blir så opprørt av dette at jeg ikke en gang gidder å tenke på at denne bloggen skal være godt skrevet og underholdende, oh my, og hellige makrell, som de sier i junaiten!

Tilbake til det arme mennesket Lysbakken. Hadde jeg vært ham hadde jeg sagt:
Oh, fuck off! Og det er vel derfor jeg ikke er Lysbakken.

Så hva slags politikere skal vi ha? 
Ja, jeg vet at du mener at politikere skal framstå som rollemodeller og som forbilder, men om det ikke lenger er mulig å trå feil, vil vi få iskalde maskiner som sitter på tinget, og det er bare de minst begava og følelsesløse, de minst dedikerte som vil tørre å gå inn i politikken.
I Sverige måtte Mona Sahlin gå av fordi hun handlet en Toblerone med feil kredittkort, en bagatell som til slutt ble så stor at det endte med at folk trodde hun hadde kjøpt en hel sjokoladefabrikk på den svenske statens regning. Nå har en flott politiker forlatt ministerposten på grunn av noen skarve tusenlapper, og Norge kan slå seg selv på brystet som verdens minst korrupte land med verdens mest gravende presse. På asylmotaket sitter en mor og far som skal sendes ut sammen med de små barna sine til et land de ikke lenger har noe som helst å dra tilbake til. 
Og Dagbladet som startet hele Lysebakkfestivalen har dette på forsiden i dag: 
NY LOV GIR SKATTESMELL: 1 av 3 får PENSJONSSJOKK!

Så, slik fungerer altså Norge:
Glemmer du å ha orden i papirene må du gå, men strammer du inn asylpolitikken så hardt at selv uskyldige små barn rammes, er du en handlingens kvinne, eller mann, for den saks skyld.
Glemte jeg å si at Dagbladet også skriver at "Snåsamannen er fryktelig såret!"?
Og nå venter vi bare på at Marie Simonsen skal fortelle oss hvor såret han er, og hva som skjer når et et stakkars gammelt menneske blir såret, og så til slutt fortelle oss med skarp penn at det finnes verre ting!
Hadde bare norsk presse vært som henne, men en svale gjør ingen sommer, ei heller en arabisk vår, ihvertfall ikke i Akersgata eller hvor de nå sitter og skriver, disse hersens bladfykene:)
(føyer til et smiletegn her, det er jo så moderne og ungdommelig)

KAN NOEN STOPPE DEN JÆVLA PRESSEN?
Man kan jo ikke fyre opp en joint engang før hele kobbelet står på døra!!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar