torsdag 15. september 2011

CUCCI-DAMEN?

CUCCI-DAMEN.

Hun som spås å bli danskenes første kvinnelige statsminister kalles "Cucci-damen" av pressen på grunn av de prangende håndveskene hun ofte går med.

For kvinner i offentlighten får ofte kallenavn som henspeiler på utseende eller hvordan de kler seg. Ok, ingen har våget å kalle Erna for Tykkeberte Erna, men hun fikk tilnavnet Jern-Erna, og Kaci Kullmann Five ble kalt "hun med hårspenna" og ble spredd i close up over helsider i tabloidene ned til minste lille pore og sorte prikk.
Karita fikk så hatten passet for kjolevalg, og Siv Jensen har fått for spraytanfargen.
Ja, stort sett, kvinners utseende blir pressen og folk flest aldri lei av.

Men ingen kunne falle på å kalle Ola Elvestuen for "LavthårfesteOla" eller Rune Gerhardsen for "Går som en gresshoppe Rune" - nei, det er alltid kvinnene som må slite med kallenavnene.
For har du fått terningkast 1 av Jan Thomas er du fritt vilt på den røde løperen.

Ok, Petter Stordalen har fått pepper for de shiny DolceGabbana-bootsene sine på NHO's julebord, men har er jo en metroseksuell mann i samme genre som Ari Behn, og dem tar stand up-folket seg av.
Men kansje på tide å kåre politikkens "Prada-mann" eller hva med "Dressmann-gubben"?
Det er opp til flere som blinker seg ut.
Ellers kan vi jo saktens håpe på at Hareide kommer trippende opp Studenterlunden med en lekker liten Cuccibag. Ikke så rent lite sannsynelig spør du meg.

Men på den annen side, hvem vil bli sett i en dress som ligner på den Carl I Hagen går med?
Men en Cucciveske, det vil vi jo alle ha, ikke sant?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar