onsdag 14. september 2011

WHAT GOES UP, MUST COME DOWN.

Det er et gammelt ordtak som heter at "det som går opp vil falle ned igjen"
Det gjelder i livet, i karrieren og i poltikken. Et sted ligger en slags rettferdighet på lur, en måler under senga som justerer tingenens tilstand slik at verden ikke skal gå av skaftet.
Og jeg har alltid sagt at verden går framover og bakover samtidig.

Etter kommunevalget er det lett for mange av oss å fryde oss over FrP's store fall.
Og partileder Jensen svømmer upstream, kommer opp med den ene "grunnen" etter den andre uten å se de mest opplagte nå når Norge har sett seg i "speilet på veggen der" og aksen i norsk poltikk har forandret seg.
Der Danmark etter alle solemerker er på vei mot et rødt styre og vil få sin første kvinnelige statsminister, er gamle furet værbitt blitt en blå bastion i mange fylker og store byer.
Samtidig stuper FrP i de store byene der "folk flest" bor, og folk flest, i FrP's velgermasse blir stadig færre. De to fløyene i partiet kjemper mot hverandre, de "myke" FrP'rne mot de mer "hardcore"folka som vil tilbake til utenforskapet der det var "oss mot røkla" selv om tida for populistisk propaganda som ikke er faktabegrunnet er over. Folk flest leser aviser, ser sammenhenger, følger med i timen på en annen måte enn før. Og billigere bensin og "Nei til bompenger" klinger ikke like forlokkende i velgernes ører etter 22.7.

Allikevel tør ikke Siv Jensen å kaste kortene og innrømme at det er enkelte utsagn om muslimer, de årlige dryppene om snikislamisering og terrorfare som er skyld i FrP's fall.
Hun sier at FrP har hatt "et bratt og vanskelig år" og nevner uten å nevne det saken med mannen i dusjen som filmet nakne menn, og en slem akademiker ved navn Fugelli, og ikke minst Dagbladet som skriver slemme ledere og alltid har vært ute etter henne og partiet.

Altså, når en åpenbart homofil toppolitiker filmer nakne gutter i dusjen, er det ett eller annet som er riv ruskende galt, ikke med det at mannen er homofil, men med måten FrP håndterer saken. For FrP er mot homofili, mot partnerskap, mot nøytral ekteskapslov, mot retten til adopsjon for homofile, og når homofilien slår ned i partiets midte løper alle de ansvarlige og gjemmer seg, sier at de ingenting har sett, ingenting har visst.
Og det som til syvende sist kommer ut fra partikontorene er at "dette er en avskyelig handling som vi tar avstand fra" og dermed stemples alle homofile som noen perverse svin som snikfilmer unge gutter i dusjen.
At FrP har en fucked up holdning til homofile er en tanke som neppe flyr gjennom Siv Jensens hjerne., men hadde FrP tatt et oppgjør med holdningene sine kunne eventuelle homofile politikere i partiet stått fram og levd sine liv på en anstendig og akseptert måte.
Men hva er en ung gutt traume etter en voldtekt mot løfter om billig bensin og verdighet for "folk flest"?

Ok, nå ligger FrP med brukket rygg, politikerne lover at "de skal komme styrket tilbake"
Så får vi se om de viser et mørkere blått ansikt når de kommer krypende ut av sutrehullene igjen, eller om FrP's dager som et seriøst regjerningsalternativ er talte.
Og i går sa Christian Tybling-Gjedde at han godt "kan dra ditt peppern gror!" eh, det er bare det at "der peppern gror" bor de fleste som FrP ikke liker.
Men for all del, god tur til Zansibar.
Og ett annet yndet reisemål for FrP-folk er Thailand, og der er det jo også hyggelig.
Og noe for enhver smak.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar