lørdag 17. september 2011

EN VÅT DRØM

EN VÅT DRØM


I dag har jeg sluppet å stå foran den hviterussisk aktige frysedisken på Rema 1000 for å spekulere på hva jeg skal lage til middag.
Jeg har vandret rundt i enhver gourmets våteste drøm, et kontinetalt matmarked ved Oslo Rådhus. Vel, kontinentalt, i dag viste norske bønder og produsenter fram det ypperste av norske matvarer.
Ost, egg, kjøtt, fisk, sopp, urter, honning, ja, lista er lenger enn herifra til glade jul.

Og vi har båret oss skakke på kalv fra Hallingdal, elg fra Østerdalen, ost fra whatever, og fryseren er full av snadder som skal komme gode middagsvenner til gode når nettene blir lange og kulda setter inn:-)

For dette må da for faen være den norske kulturen FrP er redde for at noen skal ta fra oss?
For vi har mat i Norge, god, ren mat rett fra produsenten, men hvor i helvete er den ellers?
Jeg mener, du står som et naut i matbutikken og har valget mellom kyllingnuggets og Guantanamokyllinger på Rimi, eller kjøttdeig som forsvinner i stekepanna så fort du utsetter den for varme.

Et slikt matmarked burde man ha i hovedstaden hver fredag, lørdag og søndag slik at folk kan dra ned å handle ferske sunne råvarer, slik du kan gjøre i de fleste andre storbyer i hele verden?
Ok, vi har den sure eggemannen på Yongstorget, og de små Elias-båtene som selger reker nede ved kaia ved Aker Brygge, men ellers er det dødt hav og svart åker på ferskvarefronten i Oslo.
Tror nesten at jeg må snakke med Christian Kjekken Ringnes om dette her.
Rådhusplassen ligger jo der, brukes nesten aldri til annet enn VG-Lista Topp 20, og skulpturene står jo allerede der, så slipper vi den jævla debatten:-)

Bare ikke et ord til Rimi-Hagen kjære dere, da kommer han med grillskivene sine til 19 kroner kiloen, og lar noen underbetalte sekstenåringer pushe dem til folket flest, mens han selv går på elgjakt sammen med Milde Himmel Marie som plukker traktekantareller og tyttebær.

Ja til marked i Oslo!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar