mandag 7. mai 2012

EN NYHET, HVA ER DET?


EN NYHET, HVA ER DET?

NRK Dagsrevyen forkynner at Støre er svekket, nok en gang, han er svekket sier de, støttet av en av "sølvrevene" i mediebildet, en av disse hersens politiske kommentatorene. Støre kommer i bildet. NRK: "Er du svekket Jonas?" Jonas: "Det får andre bedømme." NRK: "Men kan du bli leder av AP når du er svekket?" Jonas: "AP har en leder!" Vi ser alle at han er irritert. Han er grå i tinningen, han trenger en sommer, et svaberg og noen båtturer. Jeg sier som Anne-Kat sa det på tv fredag: 
"At dere ikke bare ber disse journalistene om å dra til helvete!?" 
Men Jonas smiler trøtt, bukker som dannede menn gjør, trekker seg vekk fra kamera. 
NRK: (voiceover) "Støre er altså svekket, sier VG's politiske kommentator!" Over til sporten.
Og jeg tenker, var dette en nyhet? Eller håpet NRK whatever på en sprekk? Håpet de at han skulle si: "Ja, jeg er svekket! Og nå kan dere pelle dere vekk!" Eller si som Jagland sa når det holdt hardt for noen år siden: "Hvorfor hakker dere på meg hele tiden?" Og det var da Jagland trådde feil, det var da han mistet grepet. Du kunne formelig se smilet bre seg rundt munnen på pressekorpset. Nå har vi ham!

For det er katt og mus leken mellom pressen og de folkevalgte. 24 timer i døgnet overvåkes de, og de må ikke trå feil. Selv den minste kåpeknapp granskes om du er kvinne, den minste skjortesnipp om du er mann. Og alt som sies huskes. Du kan ikke være menneske, du kan ikke ha humor, og du må ikke finne på å ha venner, eller kjenne for mange for godt. Jeg håper at de av og til setter på seg løsbart og hatt og sniker seg ombord på et fly til et sted langtvekkistan for å kunne ta en gin tonic i fred og ro uten å måtte lese om piker, vin og sang på forsiden av Dagbladet dagen etterpå. For øyeblikket virker det som om pressekorpset er ryddepiker for Erna, Siv og whoever slik at de kan få fri adgang til regjerningskontorene neste høst. Maken til heksejakt på hver minste lille ting. Vel, den blå fløyen vil få samme trøkket om de slipper til, det er en fattig trøst...

Finn 5 feil på en kvinnelig politiker:

Hun må ikke ha for prangende kjoler, men hun må kle seg pent.
Hun må ikke le eller snakke for høyt, og ikke røyke så noen ser det.
Hun må aldri se sliten eller ustelt ut.
Hun må ikke ha venner eller være del av et kvinnelig nettverk.
Hun må ikke være for hard, det er ukvinnelig.

Finn 5 feil på en mannlig politiker:

Han kan ikke være AP-politiker om han er rik.
Han må ikke snakke eller håndhilse på folk som Norge ikke liker.
Han må ikke uttale seg om enkeltsaker (gjelder begge kjønn)
Han må ikke gå i selskap hos Rimi-Hagen.
Han må ikke spise middag eller være på nachspiel hjemme hos Ari og Märtha.

Og alle må passe seg for hva de skriver på Facebook og Twitter. Alle må også holde seg unna kjøttdiskene ved Svinesund, ikke være fulle i Syden, ikke ville noe, ikke gjøre noe. Best er det å snakke i lange forte setninger som ingen forstår. Og viktigst av alt, aldri svare på et spørsmål, ikke komme med innrømmelser. Og alle politikere bør vite at politiske journalister har fiskeblod i årene, at de også bygger sine karrierer mens adjektivene flagrer rundt ørene på oss. Og nå venter vi bare på monsterflåtten! Og hvor i helvete ble det av mordermarihøna som i følge VG skulle knaske i seg husene våre i fjor høst? For ikke å snakke om de 70 000 som skulle dø av svinepest? Og vi som kanskje led av de snikende demensymptomene vi ikke kom til å oppdage før det var ute med oss? Vi er faktisk fremdeles i stand til å huske eget personnummer og hva samboerne våre heter! Nei, gi meg to små piker med årets første hestehov, eller "Husk småfuglene!" på forsidene!
Men jeg skjønner at det meste blir bagateller når Støre er svekket!
Selv regjeringsskiftet i Frankrike er jo for en liten kakebasar å regne...










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar