mandag 14. mai 2012

MED RYGGEN MOT VERDEN


MED RYGGEN MOT VERDEN

"Norge er hvitt om vinteren, og skal være det om sommeren også! Nå er 25% av Norges befolkning muslimer, og vi vet alle at de er i ferd med å ta fra oss landet!" sier en 17 år gammel gutt i en reportasje på P2 i skrivende stund. Radiokanalen forteller ham at det er feil, i Norge er det bare 2% av befolkningen som er muslimske. "Vel, jeg har hørt noe annet" mumler han, og vil ikke snakke mer. 

Ja, det er faktisk mennesker i Norge som mener at alt av fakta er feil. At Arbeiderpartiet "eier" NRK og overstyrer dem, forteller alle kanalene hva de skal si og mene. At de pumper ut sin propaganda for å hjernevaske unge og eldre. Andre igjen mener at ABB er en helt, og at det er den sittende regjeringen som burde stått i rettsalen i disse dager. I samme reportasje fortelles det at 25% av alle som har vært med i en ny undersøkelse sier at de har venner som har helt tydelige rasistiske holdninger, at det stadig blir mer akseptert å stigmatiere hele folkegrupper på grunn av religion og hudfarge. Det er foruroligende, men ikke uventet. Og på Stortinget har "verstingene" moderert seg litt, og i redsel for å bli stemplet som rasehatere kaller de sin motvilje mot innvandring for "grensesetting" og "handlekraft" - og tar ord som "menneskerettigheter" og "verdighet" i sin munn for å dekke over sin egentlige agenda.

"Vi har vært alt for naive!" sier mange. Ja, vi har vært for naive. Vi kan ikke slippe inn mennesker, la dem sette røtter her, få barn, leve på et asylmottak i ti til femten år, og så plutselig kaste dem ut midt i valgkampen for å signalisere styrke og handelkraft. Og vi har vært for dumme alt for lenge. Og myndighetene har ikke vært flinke nok til å fortelle folk hva som er hva. På meg virker det som om de fleste tror at alle som har en annen hudfarge enn oss selv er kriminelle asylsøkere som kommer hit til landet bare for  lage faenskap. Ok, i de store byene går integreringen bedre enn på landsbygda. Jeg ser ofte muslimer og kristne av alle slag gå hånd i hånd, gjenger av ungdommer der alle hudfarger er representert. Men jeg unner ingen å være muslim, homo, lesbisk eller hva som helst som stikker ut fra den jevne masse i et lite fjordhøl eller bortgjemt dal i Norge. 

Forleden snakket jeg med en muslimsk dame som sitter i kassen på nærbutikken min i Paris. Jeg spurte: "Hvordan er det å være muslim i Paris?" Hun spurte hva jeg mente, fortalte at familien hennes hadde bodd i Paris i over hundre år! "Men kinerserne!" sa hun "de er i ferd med å ta over hele Frankrike!" Ha ha, ja det er alltids noe. Her i Norge var det nordlendinger som var som syltelabber på jødiske frokostbord før muslimene kom. Noen skal alltid mobbes, og slik har det alltid vært. For selv om alle prøvde iherdig å stenge nordlendinger og bønder ute fra hovedstaden på 50 og 60-tallet fikk de innpass, men de har jo ikke overtatt Tigerstaden:) Så får det heller være at hele Oslo går i beltestakk på 17. mai! Jeg tenker av og til hvordan det hadde vært om det hadde vært samekofter i stedet for bunader. Da hadde vel ramaskriket fått monolitten til å falle om kull:) 

Norge er på mange måter et land med ryggen mot verden. Det meste kommer sist her til lands. Vi henger etter når det gjelder forskning, kultur og annet. Men vi har gjort oss avhengige av tusenvis av ting som ikke er norske. Vi skrur opp tiggerskåler på husveggene våre som tar inn tv-signaler fra hele verden, spiser mat som er den samme som de vi frykter spiser, kler oss i klær som er laget av små barnefingre i land vi tjener oss styrtrike på å selge mobiltelefoner og våpen til, deler ut Fredsprisen, og kaller oss inkluderende og empatiske når det passer oss selv. Men mange av våre unge sier altså: "Norge er hvitt om vinteren, og skal være det om sommeren også!" 

"Om alle skulle leve som nordmenn, ville det kreve ressursene til to og en halv jordklode" står de i en rapport som ble offentliggjort nylig. Vi forbruker mer enn vi bør, vi kaster mat, kjøper iPhones til 5000 til våre barn whatever. Og ja, vi kan godt forbanne Israels behandling av Palestina, men vi kan ikke boikotte landet, fordi mange av komponentene i den iPhonen vi har gjort oss avhengige av er laget nettopp der, and so the story goes. Men om det skulle vært litt konsekvens og realisme i vår fremmedfrykt, vår redsel for at noen prøver å ta fra oss landet vårt. At om vi skulle verne om den norske kulturen som enkelte mener er i ferd med å bli revet i filler, burde vi spise saltsild, flatbrød og byggryn. For det er ikke så mye av det vi forbruker som har røtter i Norge. Selv på FrP-landsmøtene spiller de country&western-musikk, selv om de strengt tatt skulle stevet og joiket så det hadde klirret i søljer, og bunader og samekofter skulle ha svingt seg. 

Skal vi kanskje ta debatten om hva som egentlig er norsk kultur?
For øyeblikket er det en ung hvit gutt som tar ut øreproppene på sin amerikanske iPhone og fyrer av en replikk som ikke lover godt for fremtiden. Og for å være helt klar i hva jeg mener. Dette kan ikke repareres med roser og sanger om regnbuen. Det er 2% muslimer i Norge, og de er ikke "som kaniner som yngler som gale" som jeg hørte forleden. Mange av dem "driver" Norge, tar alle drittjobbene, mens våre egne ungdommer sitter på rævva og nekter å ta jobber fordi de er så harde, og at de ikke gidder ditt eller datt. Ta seg sammen Norge! Ingenting vokser iinn i himmelen. Det måtte i såfall bare være vårt eget oppblåste selvbilde. 

Så en fin anti rasistisk kampanje i DN i Sverige. Et stort helsides bilde av en afrikansk gutt med en plasterlapp over det ene øyet, med påfølgende tekst:
"DOM BLIR INTE MER SVENSKA OM VI SLÅR DOM GUL OCH BLÅ!"

Ja da, det ER også mye fine folk i Norge, både ungdom og voksne.
Men ta en tur innom kommentarfeltene i de store avisene.
Hjernen er alene, og hatet har intet navn...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar